onsdag 21 december 2011

Marshmallows med apelsinsmak

Jag blev lite sugen på att göra ett sista julgodis nu några dagar innan dopparedan, och var väldigt nyfiken på dessa marshmallows som kommer från min allra finaste bakbok Kärleksmums. Den är helt underbart vacker och full av glädje.
Marshmallowsen smakade inte alls som butiksköpta utan så mycket mer. De liksom bara smälte i munnen. Och sen blev de så fina med sitt rosa mönster.



Ca 70 st.

Puder

4 msk maizena
4 msk florsocker

Sikta ner och blanda i en separat skål.


Marshmallowsmet

10 gelatinblad
1 1/4 dl vatten + 2 ½ dl vatten
4 ½ dl strösocker
Rivet skal av 1 apelsin
2 äggvitor
1 msk karamellfärg

Lägg ett bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x20 cm. Stryk på ordentligt med olja. Sikta i ungefär hälften av pudret och ställ formen åt sidan.
Lägg gelatinbladen i 1 1/4 dl vatten, låt stå.
Häll 2 ½ dl vaten i en kastrull och rör ner sockret. Sätt på värmen och rör om tills sockret löst upp sig. Koka i 10 minuter med ett lock på lite på sniskan. Se till så att sockerlösningen inte blir gyllene utan bara genomskinlig. Ta kastrullen från plattan när den kokat färdigt och häll i gelatinblad + vatten. Rör om tills gelatinet smält, rör även ner apelsinskalet.
Vispa äggvitorna tills du får fina toppar. Blanda sedan ner sockerlagen i äggvitan under konstant vispning. Fortsätt vispa i 10 minuter så marshmallowswn blir ordentligt fluffig.
Häll upp smeten i formen. Droppa lite karamellfärg över och dra med en gaffel för ett fint marmorerat mönster. Sikta sedan lite puder ovanpå alltihop.
Låt stelna i ungefär en timme, skär sedan i fina fyrkanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar