torsdag 22 december 2011

Apelsincurd med saffran

Ett sista minuten julklappstips från mig till er. Vilken tur att den faktiskt går ganska snabbt att röra ihop, så man hinner innan julafton! Hemlagade presenter är alltid uppskattat och känns lite mer hjärtvärmande, eller vad tycker ni?
Den här smakar alldeles mumma på en nygräddad scone, eller varför inte ha den som fyllning i en julinspirerad cupcake?



6 dl curd

2 apelsiner
1 citron
2 ½ dl strösocker
½ påse saffran (0,25 g)
3 ägg
125 g smör

Riv skalet från citrusfrukterna och pressa ur saften. Rör ihop skal, fruktjuice, socker, saffran och ägg i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar. Den får inte koka för då kan den skära sig. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i kuber. Häll krämen i 2 burkar och låt den stelna i kylen.
Krämen går bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar