måndag 19 december 2011

Banankaka med pekan

Även en rackarns god banankaka från min bakbibel har det hunnits med! Inget speciellt juligt eller så med den, men den bara gled med ändå mitt i allt det andra.
Tur det för alla banankakelovers, med sina knapriga pekannötter.
Pekan är för övrigt min nya favoritnöt.



150 g smör, rumtemp.
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk kanel
½ tsk ingefära
75 g pekannötter

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och florsocker krämigt. Vispa ner äggen ett i taget.
Mosa bananerna till en puré och rör ner i smeten. Vänd ner de torra ingredienserna tillsammans med pekannötterna (hela eller något grovhackade).
Häll smeten i en smord och bröad avlång form, grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Den ska vara helt torr när den är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar