tisdag 19 april 2011

Mozartkulor

Påskveckan fortsätter med nästa godisbak!
Ikväll blev det mozartkulor, första gången, ganska spännande.. Fast vad kan egentligen gå fel med dessa enkla ingredienser?
Nu får det nog dock räcka med godisbaket, har ju även x antal påsar Anton Berg påskägg liggandes i diverse ägg här hemma! Lite annat bak kommer det nog däremot hinnas med, svängde ihop en plåt med morotsmuffins igår som det kommer bilder på senare i veckan.
Men: Åter till de där kulorna!

25 st.

100 g nougat
200 g mandelmassa
150 g mörk choklad
Ev. strössel

Rulla nougaten till 25 små kulor. Skiva mandelmassan i 25 bitar. Vik in nougaten i mandelmassan och rulla till kulor. Smält chokladen i vattenbad, doppa sedan kulorna i den så de blir helt täckta med choklad. Enklast är det att göra det med två gafflar. Låt rinna av lite, ställ dem sedan på en smörpappersklädd bricka. Strö på lite strössel om du vill innan chokladen stelnat. Ställ in brickan i kylen tills chokladen stelnat helt.
Förvara kallt.


Nu ska jag försöka att inte äta upp alla på en gång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar