söndag 17 april 2011

Mjölkchokladkladdkaka

Mmm... Kladdkaka!
Kan ju nästan varieras i det oändliga :) Jag har gjort denna varianten ett par gånger, gillar den lite kola-aktiga smaken som framträder när man bakar med mjölkchoklad. Även om det aldrig är fel med vanlig hederlig kladdkaka, så är det ju kul med något nytt och annorlunda ibland!
Och precis vad man behöver en trött fredagkväll...


150 g mjölkchoklad
150 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smälta i det varma smöret under omrörning.
Tillsätt socker och ägg, rör ordentligt. Blanda i mjölet.
Häll smeten i en springform och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Om du kan vänta när den är färdig så låt den gärna stå till sig några timmar innan du gottar i dig. Tycker själv att den är som godast kylskåpskall med lättvispad grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar