onsdag 23 maj 2012

Kladdkaka med polkachokladgrädde


Kanske är det någon som är sugen på att prova en ny kladdkaka till fredagsmyset? Jag vet, det är bara onsdag, men ibland är det bra att vara förberedd. Den här kakan är mintig och chokladig och alldeles underbart kladdig. Lite kul med en topping ovanpå som omväxling till grädden vid sidan om!
Ser ni hur kladdig den är? Helt perfekt.



Kaka

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och bryt i chokladen. Låt smälta ihop till en slät kräm.
Vispa ihop ägg och socker i en bunke, rör ner chokladsmeten, mjöl och salt. Häll smeten i en springform och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den kallna.


Topping

2 ½ dl grädde
1 ½ msk kakao
1 msk florsocker
100 g polkachoklad

Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka polkachokladen ganska fint och vänd ner i grädden. Bre ovanpå kakan och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar