onsdag 16 maj 2012

Chipskakor

Nu ska ni få recept på en ganska annorlunda liten kaka. Med riktiga chips i smeten. Visst blir man nyfiken?
Hittade receptet på härliga Bake my day och kände att jag bara måste testa dessa hemma! Den ultimata bakiskakan skulle man ju kunna tycka, vem tackar inte ja till mjölkchoklad efter att ha slängt i sig en näve sourcreamchips på fastande mage? Det är kanske bara jag som tycker att det är en perfekt kombo...

Men vad blev det slutgiltiga utlåtandet då? Nja.. Godkänt. Goda, javisst, men jag föredrar nog chips för sig och småkakor som är söta. Chokladkrämen däremot får toppbetyg. Helt underbar!

Här hemma bakas det förresten med Estrella, även om originalet nog gärna ville se Olw ;)




Ca 30 st.

225 g smör
1 1/4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 ½ dl fint krossade sourcream & onion chips

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker krämigt. Rör ner de krossade chipsen och mjölet så du får en smidig deg. Rulla till små bollar och lägg på en plåt. Tryck till med en gaffel, så de får den räfflade looken.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Låt kallna.


Fyllning

100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
1 ½ dl grädde

Koka upp grädden i en gryta. Ta från värmen, rör ner chokladen. Rör ihop till en slät kräm, häll över i en skål. Lägg på ett lock och låt krämen stå till sig i rumstemperatur tills den får en krämigt tjock konsistens. Bre på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar