onsdag 9 maj 2012

Apelsincurd



Två skrumpna apelsiner hemma som man inte är så sugen på att äta... Vad gör man? Apelsincurd såklart! Sommargul och len på tungan, man blir liksom lite lycklig när man står där vid spisen och vispar i grytan. Citrussmaker är nog något jag aldrig tröttnar på!
Hittade receptet på Söta saker, en alldeles underbar bakblogg sprängfylld med inspiration. Spana in där med vet jag!


2 apelsiner
3 ägg
2 dl strösocker
75 g smör

Riv skalet fint från apelsinerna och pressa ur saften.
Vispa ihop ägg och socker i en gryta och rör i apelsinskal och saft. Rör om på svag värme tills krämen tjocknar. Det tar bara en kvart ungefär, så ingen panik. Låt den inte koka bara för då skär den sig.
Klicka sedan i smöret och rör om så att du får en slät kräm. Häll upp på två små eller en stor burk och låt den svalna i lugn och ro någonstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar