torsdag 15 mars 2012

Krämig chokladfondant

Ett litet helgtips för alla chokladälskare!
Härligt krämiga i mitten och frasiga i kanterna...Maximal njutning för minimal ansträngning skulle jag vilja säga, de här små drömmarna rör du ihop på 10 minuter, om ens det. Sedan får man försöka hålla sig en liten stund när de står i ugnen bara...




4 port.

3 ägg
1 ½ dl strösocker
1,1 dl vetemjöl
200 g mörk choklad
100 g smör

Sätt ugnen på 190 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält smöret och rör ner chokladen. Häll i chokladblandningen tillsammans med mjölet i äggvispet och blanda ihop.
Häll upp i portionsformar, grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna något.
Servera rumstempererade eller varma med apelsinklyftor och kanske en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar