tisdag 20 mars 2012

Kardemummascones med havregryn



Tillbaka på havregrynstemat!
Dessa fikascones och den rostade havren pysslades det med samma kväll, hade en riktigt havrig tisdag förra veckan kan man säga... Scones är väl alltid trevligt tycker jag, de här känns lite kvällsmysiga med smör och te. Havren ger härligt tuggmotstånd och med kardemumma i smakar de lite som bullar.

Just nu sitter jag här och funderar för fullt på påskgodisbaket... Någon som har några roliga idéer?


6 stycken.

3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk kardemumma
1 dl flytande margarin*
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarin och mjölk och rör ihop till en deg (den är lite kladdig). Dela i 6 delar och forma till runda bullar. Lägg på en bakpappersklädd plåt, och platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, tills de fått fin färg. Servera nybakade!

*Det var det jag hade hemma och som var tänkt i receptet, men går säkerligen att byta ut mot 100 g fast smör (har bara inte provat).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar