söndag 31 juli 2011

Halloncupcakes med vit chokladfrosting



Idag var det kalas här!
Lilla Smilla fyllde år igår, och även om hon är en katt som inte bryr sig om presenter och födelsedagsfirande så gör ju matte det. Jag tycker att man ska ta tillvara på varje tillfälle att få fira, guldkant på tillvaron är väl det som gör livet värt att leva? Och vem blir inte glad för en tårtbit en helt vanlig onsdag mitt i september?

Fast nu var det ju söndagsfika i juli med cupcakes :) Inte fy skam, det var en härlig eftermiddag!

Jag bjöd på tre olika cupcakes; hallon med lime, vanilj med kardemumma och choklad.
Först ut blir halloncuppisarna, som blev godast om ni frågar mig. Det är så himla gott med bär i bakverk!




Halloncupcakes, ca 16 st.

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 lime; rivet skal
Hallon

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda i det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör i mjöl och bakpulver.
Riv limeskalet fint och blanda i det i smeten.
Skeda upp i muffinsformar. Lägg 4-5 hallon på varje muffin och tryck till dem lättlätt med fingret. De ska inte vara helt täckta av smeten för då ligger de bara på botten när de är färdiggräddade.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.


Vit chokladfrosting

3 dl grädde
200 g vit choklad

Bryt sönder chokladen i en bunke. Värm grädden i en kastrull men låt den inte koka.
Häll grädden över chokladen och rör om tills den smält helt.
Låt blandningen vila i kylen minst 6 timmar.
Ta fram den och vispa den fluffig med elvisp.
Blanda gärna i lite färg och pynta cuppisarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar