fredag 8 juli 2011

Lyxiga scones

Här sitter man mitt i natten och bloggar om förmiddagens frukost... Visst är det härligt med semester?! :)
Mitt absoluta favoritrecept på scones kommer från Leila, när man väl smakat dessa känns "vanliga scones" lite lite tråkigare.. Även om vilken scone som helst är roligare än en torr brödbit med gammal ost.. I alla fall; jag hade en underbar frukoststund med nybakta scones och jordgubbar!



6 st

7 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g smör
1 ägg
1 ½ dl mjölk

Ägg + råsocker till pensling

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tärna smöret och smula ihop med mjölblandningen. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda samman vätskan med mjölblandningen till en deg.
Forma 6 stycken bullar och lägg på en plåt. Platta till dem lite med handen.
Pensla med det uppvispade ägget, och strö sedan över lite råsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills sconesen är gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar