tisdag 10 december 2013

Snabb chokladfudge med pistage



Mitt i december och julgodisbaket är vi så nu är det dags för Nigellas smaskiga chokladfudge från lucka 1!
I alla fall jag blev grymt sugen på att smaka dem, och enklare fudge får man nog leta efter. Möjligtvis årets bästa julgodis.


Ca 60 bitar

350 g mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
30 g smör
100 g pistagenötter
en nypa salt

Hacka chokladen och lägg i en gryta tillsammans med kondenserad mjölk, smör och salt. Värm under omrörning tills allt smält och rör sedan i grovt hackade pistagenötter.
Häll över smeten i en form ca 25x25 cm (men är formen större gör det inget, smeten är så tjock att du kan bre ut den som du vill utan att den flyter ut).
Ställ in i kylen att stelna och skär sedan upp i små rutor.
Förvara kallt.

1 kommentar: