måndag 2 december 2013

Saffranskaka



Fantastiskt saftig och härligt gul kaka! Så underbart att julen är här (även om jag inte hänger med egentligen..) så man kan få julbaka och dricka glögg igen.
Just denna kaka är väldigt god med vispad grädde med lite lingon i och en varm mugg glögg. Fast frågan om vilken som är den godaste glöggen återstår.. Vad säger ni?


200 g smör
½ g saffran
3 dl strösocker
2 ägg
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ugn: 175 grader

Smält smöret. Stöt saffranet med 1 msk av sockret i en mortel och blanda med smöret.
Vispa socker och ägg fluffigt. Rör i smör och mjölk, vänd sedan ner mjölet blandat med bakpulvret. Blanda ordentligt, häll smeten i en form och grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar