torsdag 19 december 2013

Pekanpraliner



Mer godis! Ja, nu är det jul, det är knappt jag tror det.
Jag sa att chokladfudgen härom veckan var årets bästa julgodis, men jag ångrar mig och utnämner pekanpralinerna till det istället! Mjölkchoklad, kola och pekan (som är min favoritnöt); nu  kan det nog inte bli bättre.


Ca 25 stycken

75 g mjölkchoklad
1 dl grädde
½ dl ljus sirap
50 g strösocker
30 g florsocker
75 g pekannötter, hackade

Smält chokladen i vattenbad och fyll till en tredjedel i små folieformar.
Rör ihop grädde, sirap, strö och florsocker i en kastrull och koka till en kolasmet, 15-30 minuter.
Ta från värmen och rör ner pekannötterna. Fyll upp formarna och låt dem svalna. Förvara kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar