söndag 13 oktober 2013

Saftiga chokladcupcakes med krämig frosting



Godaste cupcakesen i år!
Underbart saftiga, sjukt gott med romerska bågar i och frostingen vill man helst bara äta med sked direkt ur bunken...


Ca 14 chokladmuffins

1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl strösocker
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Romerska bågar

Ugn: 175 grader

Vispa ihop ägget med mjölk och olja. Rör ner de torra ingredienserna och fyll muffinsformar till lite mer än hälften. Tryck ner ett par romerska bågar i varje muffin och in med dem i ugnen i ca 10-12 minuter.


White chocolate cream cheese frosting

75 g vit choklad
130 g smör
150 g cream cheese
2 dl florsocker


Garnering

Blåbär
Romerska bågar

Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite.
Vispa smöret mjukt och vispa sedan ner övriga ingredienser.
(Ställ frostingen en stund i kylen om du vill ha fastare konsistens när du spritsar. Blir den för hård så mjuknar den igen i rumstemperatur.)
Spritsa på dina cupcakes och toppa med blåbär och romerska bågar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar