tisdag 29 oktober 2013

Häxans fingrar

 
 
 
 

Snart smäller det för alla spöken därute!
Personligen älskar jag att få spöka till det lite i halloweentider! Även om det inte blir hälften så mycket som jag egentligen skulle vilja (tänk att få trick och treata i en fantastisk utklädnad!), så blir det i år i alla fall likstela fingrar med raspiga naglar och vårtor i kakburken.

De är inte så väldans söta, men det kan man ju enkelt fixa med lite socker i degen. Eller dippa dem i blodig hallonsylt...

Är det någon mer som har lite läskigt pyssel för sig därhemma innan årets allra bästa högtid drar igång på riktigt?


Ca 30 fingrar

4 dl vetemjöl
125 g smör
½ dl pressad apelsin
1 msk pressad citron
1 msk sirap
1 nypa salt
ca 20 skållade mandlar, delade i halvor

Nyp ihop smöret med mjölet, och rör sedan ner apelsin, citron, salt och sirap. Arbeta till en smidig deg och låt vila i kylen en stund.
Rulla ut degen till fingrar, lite smalare än dina egna; de sväller upp lite i ugnen.
Tryck fast en mandelhalva i ena änden på varje finger, ganska ordentligt så de inte lossnar efter gräddning. Forma fingret lite knotigt, skär några streck med en vass kniv vid knogarna och tryck på lite extra deg som vårtor.
Grädda ca 15 minuter i 200 grader.


2 kommentarer: