torsdag 17 oktober 2013

Karamelliga cheesecakerutor



En underbart söt sockerchock för dagar då cheesecake är det enda som hjälper.


Botten

200 g digestivekex
4 msk socker
100 g smör

Smula kexen och rör ihop tillsammans med socker och smält smör.
Klä en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm, och tryck ut kexdegen i den. Förbaka botten ca 10 minuter på 175 grader.


Fyllning

2 gelatinblad
1 dl mjölk
400 g cream cheese
4 ägg
en nypa salt
1 burk karamelliserad mjölk

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i lite av mjölken. Rör ihop med resten av mjölken.
Vispa ihop cream cheese, gelatinblandning, ägg och salt med elvisp. Rör i den karamelliserade mjölken. Häll fyllningen över kexbottnen.
Grädda i vattenbad mitt i ugnen ca 45 minuter. Fyllningen ska ha stannat.
Låt den kallna helt innan du brer på glasyren.


Glasyr

100 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
50 g smör
2 tsk ljus sirap

Smält samman choklad, smör och sirap i vattenbad. Häll ovanpå kakan och låt det stelna innan du skär den i rutor.
För extra kick; toppa med lite flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar