onsdag 27 juni 2012

Mandelkakor mini



Härligt sega små biskvier med mycket mandelsmak.
Passar fint om man vill ha ett knaprigt tillbehör till sin efterrättsmousse, eller en fruktig gino som var vår midsommardessert. Självklart med jordgubbar i, men tyvärr har jag inga bilder på den. Kameran glömdes helt av i all villervalla. Ni får hålla till godo med kakorna!


Ca 40 st små

200 g sötmandel
1 tsk mandelarom
1 1/4 dl strösocker
1 ½ msk mandellikör, typ amaretto eller disaronno
2 äggvitor
Florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Mal mandeln. Blanda mandelmalet med mandelarom, socker och likör. Rör ner äggvitorna en i taget och forma till en kletig smet.
Rulla små bollar (det går lite lättare med fuktiga händer). Rulla dem i florsocker, borsta av överflödet och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något med en sked.
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Passa så de inte bränns vid undertill.

1 kommentar:

  1. Tack! Det här receptet ska vi baka under semestern så får vi se om även mina kakor kan sjunga =) Firar i skrivande stund semestern med Lindt chokladen, underbart god. Kram

    SvaraRadera