måndag 9 maj 2011

Hallonkaka

Vi har en liten bakklubb på jobbet, där en av tjejerna tar med sig något enkelt och smarrigt varannan vecka. En jätterolig idé tycker jag, man får massa nya tips på goda grejer att röra ihop hemma :)
I fredags tog jag med mig denna superlätta hallonkaka, eftersom vi hade massvis med vaniljsås i kylen på jobbet. Den måste man ju få användning för tänkte jag!
Kakan är jättelätt att göra, bara att röra ihop allt å lägga i en form! Toppen när timmen är sen och man kommer på att man missade sin bakvecka förra veckan...
Är man inte sugen på hallon kan man lägga i vilka bär man än vill, som jordgubbar (mm..) eller björnbär.

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
250 g hallon

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop ägg, socker, mjöl, bakpulver och smör. Smeten ska inte vispas. Bre ut den i en form som är ca 24 cm i diameter. Fördela hallonen över.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Servera varm eller kall med vaniljsås.

Enkelt, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar