tisdag 7 maj 2013

Vaniljpannacotta med blåbärsgelé




Pannacotta är min systers favoritdessert så det är klart hon får det när hon kommer hit! Vad är godare än blåbär och vanilj? Ja alltså, jag vet, det finns ju massor med gott i världen... Men just idag och just när vi åt denna kändes det precis så!
Dessutom är pannacotta är helt fantastiskt enkelt att göra och känns superlyxigt att bli bjuden på, det gillar vi!


4 stycken

1 ½ gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk strösocker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg stång + frön i en kastrull tillsammans med grädde, fraiche och socker. Koka upp och ta av från värmen. Ta upp vaniljstången och släng. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden. Rör om tills de smält och häll upp pannacottan i 4 portionsglas/formar.
Ställ in i kyl några timmar eller över natten.


Blåbärsgelé

100 g blåbär
1 ½ dl vatten
1 gelatinblad
3 msk strösocker

Koka upp blåbär med vatten och socker och låt de koka tills de är mjuka, ca 10 minuter. Sila och spara saften. Rör i gelatinbladet (även detta ska ligga i vatten och kramas ur :) ) i den varma saften och rör om så att det smälter. Häll gelén över pannacottorna och in i kylen igen några timmar till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar