fredag 6 januari 2012

Mörk mintchokladpannacotta



Om man vill bjuda på en riktigt smarrig efterrätt men inte har en massa tid till kökspyssel är pannacotta det perfekta alternativet! Den går på ett litet kick att svänga ihop, och man kan göra den en eller två dagar innan så att man bara kan plocka fram den ur kylen när det väl är dags för bjudning! Bara täck över den väl så gör den inte mycket väsen av sig där i hörnet av kylen.
Ändå blir alla mäkta imponerade och glada när de får en lyxigt god dessert efter maten.

Jag har inte hittat After Eight Anytime i butiken på ett tag, de kanske inte finns längre? De var hemskt smidiga att hacka och strössla på, ungefär som m&m's i utförande. Så denna gången använde jag istället after eight praliner som jag hackade ovanpå, lite kladdigare men funkar absolut!
Är det någon som har tips på något annat mintigt och lätthackat att använda som garnering kanske?


4-6 port.

4 dl grädde
2 gelatinblad
100 g mörk choklad
5-10 droppar pepparmintolja, efter smak (jag brukar ta 10)
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

After Eight Anytime till garnering

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda grädde, florsocker, vaniljsocker och pepparmintolja i en kastrull. Koka upp under omrörning och dra sedan av värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden tills de smält.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll den varma grädden över och låt allt smälta ihop till en jämn kräm. Häll i portionsformar, låt stelna i kylen ca 5 timmar eller över natten.

Hacka över din garnering innan servering.

1 kommentar: