måndag 16 januari 2012

Himmelsk chokladkaka



Himmelsk är precis vad den är.
Inte riktigt som en kladdkaka, mer saftig och kompakt.
Jag har ju bakat en del chokladkakor i mina dar, denna hamnar definitivt på topplistan!


2 dl råsocker
100 g mjölkchoklad
150 g smör
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl kakao
½ tsk salt
½ dl finhackad sötmandel
3 ägg
1 dl vatten

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält socker, choklad och smör i vattenbad. Ställ åt sidan.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao i en skål. Rör i mandeln. Tillsätt chokladsmeten, vispa sedan ner äggen ett i taget och vatten, rör till en jämn smet.
Häll i en springform, grädda i ca 25 minuter. Den är färdig när en provsticka kommer ut torr.
Låt kakan svalna, servera sedan med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar