fredag 18 november 2011

Scones med choklad



Här kommer något till helgbrunchen!
Vill man inte ha choklad i sina scones så kan man ju t.ex. stoppa i lite frysta hallon. Eller varför inte prova både och?
Hmm... Nu blev jag bestämt sugen på hallon!


6 st.

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hackad mörk choklad
50 g smör, rumstemp.
1 ½ dl grädde + extra till pensling

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl. bakpulver och choklad i en bunke. Smula ihop med smöret.
Tillsätt grädden och knåda snabbt ihop till en deg. Platta ut degen till en 2 cm tjock platta och ta ut 6 rundlar med ett glas. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla med grädde.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills de fått fin färg.
Äts helst nybakta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar