torsdag 14 november 2013

Saftig citronkaka

Saftigaste och syrligaste och lätt allra godaste citronkaka jag någonsin smakat.
Det blir kanske lite klibbigt med citronlagen, men sockerkakan hade bara varit hälften så trevlig utan så vad gör väl det?
Smaklig citronspis mina vänner!



320 g strösocker
3 ägg
rivet skal av 2 citroner
350 g vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl mjölk
½ tsk vaniljsocker
200 g smält smör

Ugn: 175 grader

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner citronskal och övriga ingredienser. Häll smeten i en smord sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme tills den fått fin färg och är torr inuti.


Citronlag

1 citron, rivet skal och saft
50 g strösocker
1 dl vatten

När kakan är i ugnen kan du pyssla med citronlagen. Häll alla ingredienser i en liten gryta, koka upp. Låt lagen koka på medelvärme tills reducerats till hälften och har en tunn, sirapsliknande konsistens. Häll lagen över den varma kakan när den kommit ur ugnen och fortfarande är kvar i formen. Låt den svalna lite i formen innan du stjälper upp den på ett galler.

2 kommentarer:

  1. Hej Tack så Jätte mycket för den recept har bakat den sist och min familj och vänner älskade den jag kommer definitivt att baka den fler gånger :)

    SvaraRadera
  2. Hej Tack så Jätte mycket för den recept har bakat den sist och min familj och vänner älskade den jag kommer definitivt att baka den fler gånger :)

    SvaraRadera