torsdag 28 november 2013

Chokladbiskvier



Snart är det risk för att det bara blir juliga recept här på bloggen, det finns ju så mycket underbart man kan göra med saffran, kanel och apelsin bland annat. Och choklad såklart, som passar lika bra året om tack och lov. Som till de här små söta chokladbiskvierna! Perfekta munsbitar till kaffet.
Skulle mot förmodan inte alla gå åt så går de alldeles utmärkt att frysa in.


Ca 12

Botten

150 g mandelmassa
½ äggvita

Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda med mandelmassan. Klicka ut små kakor på en plåt, platta till dem.
Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 12-15 minuter. Lossa dem medan de är varma och låt dem kallna med undersidan upp.


Chokladfyllning

75 g mörk choklad
1 msk smör
2 msk vispgrädde

Smält chokladen i vattenbad.
Koka upp smör och grädde och häll sedan detta i chokladen under kraftig vispning. Låt krämen stå och svalna på en lugn plats tills den tjocknar ordentligt.
Bre sedan smeten toppigt på kakorna, och kyl dem minst en timme.


Garnering

200 g mörk choklad
1 msk olja

Smält chokladen med oljan i vattenbad. Doppa de kalla kakorna i chokladen så att fyllningen täcks.
Förvara kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar