söndag 8 september 2013

Sockerkaka med nougat och pekannötter



Pekannötter är favoriten för tillfället hemma hos mig, i alla former men mest i kakor av olika slag (även om rostade som toppar muslin förgyller varje frukost). Och nougat är något jag jämt är svag för, så självklart är denna sockerkaka en himmelsk dröm om du frågar mig.
Istället för baknougat kan jag tycka att det blir lika bra med godisnougat, som guld eller dubbelnougat. (Nougat, vilket härligt ord när man säger det så många gånger på raken!)
En smaksak helt enkelt! Mandellikören kan också uteslutas om man inte är så sugen på den.


3/4 dl grädde
150 g nougat
3 ägg
1 dl strösocker
½ dl råsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl pekannötter, grovt hackade
2 msk mandellikör (amaretto/disaronno)

Ugn: 175 grader

Värm grädden och smält ner nougaten, ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner bakpulver, mjöl och nougatblandning, blanda till en jämn smet.
Vänd ner nötterna och häll smeten i en springform. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar