onsdag 18 september 2013

Äppelmaräng



Dessa var det nog ett år sedan jag bakade men av diverse anledningar har de inte kommit upp på bloggen förrän nu. Men nu är det äntligen höst och äppelsäsong!


6 små formar

6 små äpplen, skalade och klyftade
1 citron, saft och finrivet skal
2 dl strösocker
2 msk smör
½ dl finhackad mandel

Marängtäcke

2 äggvitor
4 msk strösocker

Ugn: 175 grader

Lägg äppelklyftorna i en kastrull ihop med smör, socker och mandel. Riv över citronskal och pressa över saften. Värm under måttlig omrörning tills äpplena mjuknar lite. Smörj små pajformar och lägg i äppelblandningen.
Vispa äggvitorna hårt och vispa sedan i sockret. Klicka marängsmeten ovanpå äpplena.
Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter, tills marängen är gyllenbrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar