tisdag 6 november 2012

Morotskaka



Jag blev så himla sugen på morotskaka häromveckan så det fanns inget annat att göra än att börja riva morötter. Jag tror det är en av mina favoritkakor (fast den inte innehåller ett gram choklad!).
När man får såna här sug är det väldigt smidigt att man har ett fikaälskande jobb dit man kan ta med sig allt man inte orkar äta upp!


16 bitar

2 ägg
2 dl strösocker
100 g smält smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl fint rivna morötter

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna. Vänd i morötterna. Häll upp i en fyrkantig springform, grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 45 minuter.
Låt den svalna.


Topping

250 g kesella citrus
Kokos

Bre kesellan på den kalla kakan och strö över rikligt med kokos. Skär den i små fyrkanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar