tisdag 20 november 2012

Finska pinnar



Ja. nu har det varit lite tyst här igen i några veckor.. Haft mycket pyssel för mig med jobb och en helt underbart god thanksgivingmiddag på svenska bland annat. Recept på mina amerikanska efterrätter får ni givetvis ta del av snart, men i väntan på det får ni här ett himla smarrigt kakrecept sålänge!
Någon som vet varför de kallas finska pinnar förresten? Har själv ingen aning, hade varit skoj att veta!


Ca 36 stycken

50 g sötmandel, skållad och skalad
1 tsk mandelarom
4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör


Pensling och garnering

1 äggvita
Pärlsocker
Hackad sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln, blanda ihop med mjöl, socker,mandelarom och smör.
Rulla degen till fingertjocka längder, lägg dem tätt intill varann på ett smörpapper. Pensla med lätt uppvispad äggvita och strö på ordentligt med pärlsocker och mandelhack.
Skär längderna i 5 cm långa bitar och lägg över dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar