fredag 27 juli 2012

Cheesecakeruta rabarber



Jag gjorde dessa små rutor med vanlig kesella för ett tag sen, och blev så nyfiken på den nya rabarberkesellan så jag ville testa det med. I semestertider kan man ju stå i köket och baka hela dan om man skulle tröttna på solen.. Galet förtjust i cheesecakes som jag är så blev jag inte besviken, vaniljigt och rabarbrigt och härligt somrigt.
Perfekt med en ruta till kaffet!


Ca 16 st

Botten

3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
100 g smör
1 ägg

Blanda mjöl och socker i en bunke. Hacka ner smöret och smula ihop allt. Rör ner ägget och forma till en smidig deg. Tryck ut i en fyrkantig springform, ställ kallt en halvtimme.


Fyllning

2 ägg
250 g kesella rabarber
250 g kesella vanilj
1 dl + 1 msk strösocker
1 dl crème fraiche
½ dl vetemjöl
Ev. röd hushållsfärg

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa upp äggen och vispa sedan ner de övriga ingredienserna. Färga eventuellt smeten med några droppar färg. Häll fyllningen över degen, grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Smeten ska ha stannat och fått lite färg på toppen.
Låt kakan kallna, skär den sedan i rutor.

1 kommentar:

  1. Kan tänka mig att de blir riktigt goda. Kesella är ju väldigt gott till väldigt mycket! Ha det gott /emma

    SvaraRadera