torsdag 19 juli 2012

Kiwimousse



Det brukar mest bli chokladsmak på mina mousser här hemma, men kiwi var ju helt ljuvligt!
Lite besviken på att färgen inte blev lika vårgrönt fin som den var i boken, men det kan man ju säkert fixa till med lite karamellfärg om man vill.
Det var även sjukt gott att dippa små jordgubbar i, såhär i sommartider.

4 portioner

5 kiwi
½ dl gelésocker
50 g färskost
2 dl vispgrädde

Gröp ur fruktköttet ur kiwisarna och lägg i en kastrull. Värm det tillsammans med gelésockret, mosa kiwin med en gaffel. Låt det sjuda ungefär en minut så att sockret löser sig. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen kallna.
Rör ner färskosten. Vispa grädden och rör ner den också. Skeda upp i små skålar eller glas och ställ in i kylen i minst en halvtimme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar