söndag 16 oktober 2011

Äppelkompott



En kall höstlördag kan man bli enormt sugen på nåt sött och varmt till efterrätt framför hyrfilmen. Gärna med äpplen och massa kanel! Denna kompott är så enkel att svänga ihop och det går på ett litet kick så man inte behöver vänta alltför länge på att stilla suget i magen.
Framförallt är den så himla god, allra helst med vaniljglass!


2 portioner

2 äpplen
1 vaniljstång
½ dl vatten
½ citron
1 msk honung
1 msk kanel
Ingefära

Skala och klyfta äpplena. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp vatten, honung och saften från en halv citron i en gryta. Lägg i äppelklyftor och vaniljstång + frön. Strö över kanelen.
Låt allt koka ihop under lock i 5-10 minuter.
Smaka av med lite riven ingefära.
Servera med vaniljglass, strö gärna över lite nöthack och kanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar