tisdag 17 juli 2012

Lättsam jordgubbstårta


Jag visste inte riktigt vad jag skulle kalla detta.. Den är ju lite som en somrig tårta, med kexbotten och allt. Men mest en himmelsk röra med den allra godaste kolakrämen, grädde som smälter i munnen och söta jordgubbar. Mat för prinsar och prinsessor.





12 digestivekex
100 g smält smör

Smula sönder kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form, ställ kallt en stund.


1 burk kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar

Koka hela burken med den kondenserade mjölken i en stor gryta med vatten i 2-2½ timme (beroende på hur tjock kolakräm du vill ha, jag brukar koka min i 2½ timme). Viktigt att vattnet hela tiden täcker burken! Fyll på efter hand om det behövs.
Ta sedan grytan från spisen och låt burken svalna i kallt vatten.
Detta kan du ju förbereda så du slipper stå halva dan och koka en konservburk när du vill äta tårta.

Innan servering:

Bre kolakrämen ovanpå kexbottnen. Vispa grädden lagom fast och bre ovanpå kolan. Skiva eller klyfta jordgubbarna och lägg ovanpå alltihop.
Färdig att bjuda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar