söndag 22 juli 2012

Körsbärsmazariner



Jag som älskar körsbär kunde helt enkelt inte motstå dessa körsbärsmazariner från arlas hemsida. Visst är de söta?
Det kan kännas krångligt med många moment, men har man bara lite tid till övers så är det som en piece of mazarin. Eller vad mazarin nu kan heta på engelska...


Ca 20 stycken

Deg

3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
½ tsk bakpulver
100 g smör
1 ägg

Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop de med smöret. Rör ner ägget och forma till en smidig deg. Tryck ut degen i små aluminiumformar, ställ dem kallt i 30 minuter.


Fyllning

200 g riven mandelmassa
½ dl strösocker
125 g smör, rumstempererat
2 ägg
Körsbärssylt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda den rivna mandelmassan med sockret. Vispa ner smöret och rör till en slät smet. Vispa ner äggen ett i taget.
Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje form. Häll sedan över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter. Låt svalna.


Glasyr

2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
Röd hushållsfärg

Rör ihop florsocker och vatten till en slät glasyr. Tillsätt färg för önskad nyans. Bre på mazarinerna, dekorera med körsbär om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar