onsdag 15 januari 2014

Saffransmuffins



Jag tycker nog att det fortfarande kan kännas gott med saffran i bakverk. Speciellt nu när vinterkylan äntligen verkar komma. De här söta små muffinsen har en liten hallongömma mitt i alltihop, överraskande gott!


200 g smör
½ g saffran
3 dl strösocker
2 ägg
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Hallon

Ugn: 175 grader

Smält smöret. Stöt saffranet med 1 msk av sockret i en mortel och blanda med smöret.
Vispa socker och ägg fluffigt. Rör i smör och mjölk, vänd sedan ner mjölet blandat med bakpulvret. Skeda upp i muffinsformar, lägg ett par tre hallon ovanpå varje form. Du behöver inte trycka ner dem, de sjunker ner när muffinsen gräddas.
Grädda ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar