söndag 14 juli 2013

Chokladkakor med mintglasyr




Tänk va gott det kan vara med småkakor och kaffe till fika! Dessa smakar underbart av choklad och mint (som är så himlans trevligt ihop), det kan bli svårt att nöja sig med bara en...


Ca 30 kakor

100 g mjukt smör
150 g farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
150 g vetemjöl
35 g kakao
½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad (t. ex 50 g vanlig mörk och 50 g med mintsmak), grovt hackad

Ugn: 180 grader

Vispa smör och socker krämigt och vispa sedan i vaniljsocker och ägget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör sist i chokladen.
Rulla små kulor av smeten och lägg på en plåt, platta till dem med handen. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. Låt svalna.


Mintglaze

75 g florsocker
1 msk kakao
2 msk hett vatten
Några droppar pepparmint

Vispa ihop alla ingredienser till glazen i en gryta på mellanvärme. Ringla glazen över de avsvalnade kakorna och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar