måndag 22 april 2013

Banana cream pie



All work and no banana cream pie...
Fast idag har jag ju faktiskt en fantastiskt smaskig bananpaj till er full med kolasås, vaniljkräm, grädde och bananer såklart! Man kan knappt tro att det bara är måndag.



Botten

120 g smör, rumstemp.
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 20 minuter. Kavla sedan ut och klä en pajform med degen. Ställ in den i kylen igen i en halvtimme, och grädda sedan i mitten av ugnen ca 15 minuter.


Kolakräm

1 burk sötad kondenserad mjölk

Lägg hela burken i en gryta med vatten och låt den koka i 2-3 timmar beroende på hur tjock kräm du vill ha. Fyll på med vatten så att den hela tiden är täckt. Låt den svalna innan du öppnar den.


Vaniljkräm

3 äggulor
3/4 dl strösocker
3 msk maizena
½ vaniljstång
2 ½ dl mjölk
15 g smör

Rör ihop äggulor, socker och maizena i en bunke.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön, stång och mjölk i en gryta och koka upp. Ta bort vaniljstången och häll mjölken i äggblandningen. Rör ihop och häll tillbaka allt i kastrullen. Koka försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Häll över vaniljkrämen i bunken och tillsätt smöret, rör om tills smöret smält. Ställ åt sidan att svalna.


Garnering

2-3 mogna bananer
3 dl vispad grädde
Hyvlad mörk choklad
Kakao

Nu får du äntligen bygga ihop hela drömpajen!
Bre kolakrämen i botten på pajskalet, skiva bananerna och fördela ovanpå. Bre vaniljkrämen ovanpå det och toppa med vispad grädde, hyvlad choklad och pudra till sist över lite kakao.
Unna dig en stor bit och njut :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar