tisdag 21 februari 2012

Kryddglad lingonkaka

Oj, vad längesen det var som det hände nåt nytt här på bloggen!
Jag råkade ut för tråkig februarifeber och tappade all energi inklusive baklusten.. Men i helgen återfann jag den äntligen! När solen skiner och en fin vän kommer på söndagsbesök är det plötsligt roligt att stöka i köket igen!
En enkel långpannekaka fick det bli, som gjorde att det doftade kardemumma i hela lägenheten. Härligt.
Tillsammans med alldeles perfekt lättvispad grädde, sådär lätt och fluffig som man önskar att hela livet var.
Vilken skön söndag!




50 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 dl lingonsylt
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 tsk kardemumma
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret och lingonsylten tillsammans med grädde och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, blanda ihop allt ordentligt.
Häll smeten i en bakpappersklädd liten långpanna (ca 20x30 cm).
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills den är torr och fin.
Låt den svalna lite och skär i fyrkanter, servera tillsammans med den lättvispade grädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar