måndag 8 oktober 2012

Bärkaka med flädergrädde



Det kanske känns lite somrigt med en kaka full med bär och vispgrädde smaksatt med fläder till, men är det inte alltid gott med bär i kakor sommar som vinter? Ibland tror jag man behöver en liten sommardos i magen när höstregnet strilar utanför fönstret.


100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl blandade bär (jag hade i röda vinbär, hallon, blåbär och björnbär)

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Rör ihop alla ingredienser och vänd sist i bären försiktigt.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter, så att kakan blir fast men inte torr.
Servera ljummen med fluffig vispgrädde smaksatt med koncentrerad flädersaft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar