lördag 8 februari 2014

Chokladchip och kanel cookies

Jag är lite extra svag för småkakor, varför vet jag faktiskt inte. Men jag gillar att de är knapriga och att man kan äta flera stycken eftersom de är så små. Varma från ugnen är de allra bäst!
Choklad och kanel är just nu favoriten i favoriten, vilken är eran småkakepreferens?
 
 


Ca 30 kakor

250 g mjukt smör
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 ägg
4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
150 g mörka chokladknappar

Ugn: 175 grader

Vispa smör, salt, alla sockersorter och kanel krämigt. Vispa sedan ner ägget. Rör ner mjöl och bikarbonat, forma till en deg. Vänd i chokladknapparna.
Plasta in degen och låt den vila någon timme i kylen.
Rulla små bollar av degen och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar