tisdag 4 december 2012

Whoopies med pumpa och chokladkräm



Gav mig på att baka whoopie pies för första gången häromveckan, blev väldans inspirerad bland Martha Stewarts thanksgiving recept. Där finns ju så mycket man vill göra! Men whoopies verkar så skojiga, gillar grejer med fyllning, så det fick det bli! Helt galet goda, smakar som mjuka pepparkakor med choklad på. Kan det bli bättre undrar jag i mitt decemberstilla sinne?


12 stycken

4 ½ dl vetemjöl
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk kryddnejlika
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
2 ägg
2 dl farinsocker
ca 2 dl pumpapuré
100 g smält smör
½ dl vispgrädde

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg och socker. Rör i pumpapuré, smör och grädde och vänd sedan i mjölblandningen. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt, ca 2 msk stora. de flyter ut en del vid gräddning så se till att det finns gott om mellanrum. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 12-15 minuter. De är färdiga när de fjädrar tillbaka vid fingertryck.
Låt de svalna medan du gör fyllningen.


Fyllning

50 g smör, rumsvarmt
2 dl vispgrädde
1 ½ dl kakao
ca 4 dl florsocker

Vispa smöret krämigt, och vispa sedan i grädden tillsammans med kakao och florsocker. Vispa eventuellt i lite mjölk om krämen känns alldeles för tjock för att bre.
Bre på hälften av dina kakor och lägg ihop med den andra hälften. Låt de sätta till sig en stund i kylen, pudra på lite fint florsocker vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar