söndag 12 augusti 2012

Devil's food chocolate cupcakes



Ibland behöver man en ordentlig dos choklad, och då snackar vi inte en en kaka mjölkchoklad. Istället tycker jag du borde ge dig själv minst en av dessa enormt saftiga muffins med en djävulskt god chokladtopping.
Man kan liksom inte bli annat än lycklig.


12 stycken

1 dl kakao
1 dl hett vatten
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
100 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
½ msk vaniljsocker
1 dl gräddfil, drygt

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda kakao och hett vatten i en liten skål så det blir slätt.
Smält smör och socker i en kastrull. Häll över i en bunke och vispa till en fluffig smet. Vispa i äggen ett i taget. Rör i vaniljsocker, kakaoröran, salt, bakpulver och bikarbonat. Vänd ner mjölet tillsammans med gräddfilen. Rör ihop till en jämn smet och häll i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.


Chokladtopping

1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad

Bryt chokladen i bitar i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt krämen stå till sig ett tag i rumstemperatur så att den tjocknar. Ju längre den står desto tjockare blir den.
Bre på ordentligt med kräm på muffinsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar