tisdag 1 oktober 2013

Smulmuffins med äpple



Röda och gula löv på träden, strålande solsken med kyla som biter i kinderna och doft av äpple i köket... Hösten är väl underbar?

Precis som jag trodde när jag länkade till detta receptet i fredags så var det alldeles utomordentligt smarrigt, jag som älskar både smulpaj och muffins. Och äpplen, havregryn... Kanel! Ja, ni förstår ju.
Känner ni som jag? Testa!


Ca 14 stycken

3 ½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1 krm mald nejlika
1 tsk kanel
1 ½ dl farinsocker
1 3/4 dl mjölk
2 ägg
125 g smält smör
2 stora äpplen, skalade och tärnade

Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk och smör i en annan skål. Vänd ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna och rör om lite lätt så att det nästan precis blandas. Vänd även ner äppeltärningarna.
Skeda upp i muffinsformar och ställ åt sidan medan du gör smultoppingen.


Smultopping

1 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 dl havregryn
50 g smör

Ugn: 200 grader

Nyp ihop smöret med övriga ingredienser och fördela röran på de fyllda muffinsformarna.
Grädda alltihop ca 20-25 minuter, tills muffinsarna har fin färg och är torra inuti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar