tisdag 1 oktober 2013
Smulmuffins med äpple
Röda och gula löv på träden, strålande solsken med kyla som biter i kinderna och doft av äpple i köket... Hösten är väl underbar?
Precis som jag trodde när jag länkade till detta receptet i fredags så var det alldeles utomordentligt smarrigt, jag som älskar både smulpaj och muffins. Och äpplen, havregryn... Kanel! Ja, ni förstår ju.
Känner ni som jag? Testa!
Ca 14 stycken
3 ½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1 krm mald nejlika
1 tsk kanel
1 ½ dl farinsocker
1 3/4 dl mjölk
2 ägg
125 g smält smör
2 stora äpplen, skalade och tärnade
Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk och smör i en annan skål. Vänd ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna och rör om lite lätt så att det nästan precis blandas. Vänd även ner äppeltärningarna.
Skeda upp i muffinsformar och ställ åt sidan medan du gör smultoppingen.
Smultopping
1 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 dl havregryn
50 g smör
Ugn: 200 grader
Nyp ihop smöret med övriga ingredienser och fördela röran på de fyllda muffinsformarna.
Grädda alltihop ca 20-25 minuter, tills muffinsarna har fin färg och är torra inuti.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar