torsdag 10 oktober 2013

Cookies med blåbär och vit choklad

 
 
 
Jag har sagt det förr, men det är något så gediget trevligt över småkaksbak som gör att man känner sig lite husmoderlig där man står och klickar ut kakor på en plåt i köket. Och det är även väldigt trevligt att ta med sig en burk nybakta kakor hem till en vän som har kaffebryggaren på.
Blåbär och vit choklad i kaksmeten blev en given vinnare!


Ca 20 kakor

150 g smör
1 ½ dl farinsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl havregryn
100 g vit choklad, grovhackad
1 dl blåbär

Ugn: 200 grader

Vispa smör och socker krämigt och vispa sedan i äggen ett i taget.
Rör i havregryn, choklad, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Vänd försiktigt ner blåbären och klicka ut kakor på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, så de får fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar