torsdag 15 augusti 2013

Jordgubbstrifle



Den här lilla stackaren blev lite bortglömd ibland allt annat sommarbak, men ännu finns det plats för lite fler jordgubbar tror jag. Och när du är trött på dem är det bara att slänga i lite andra bär istället!
Mycket vispande till krämen blir det, men det är det värt när du smakar resultatet!


4 portioner

1 äggvita
1 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
250 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
200 g savoiardikex
½ liter jordgubbar

Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa grädden fast i en annan bunke.
Vispa äggula och socker pösigt. Rör ner mascarpone och vanilj i äggulevispet. Vänd försiktigt ner det i äggvitan och tillsätt grädden. Blanda runt försiktigt till en jämn kräm.
Täck botten av serveringsskålarna med kex. Häll på ett tjockt lager kräm. Skiva över jordgubbar, och kör ett lager av allting en gång till. Av sluta med snyggt skivade jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar