Det bästa som hänt i bakhyllan på länge är att man nu kan köpa färdigkokt dulce de leche. Istället för att köpa en burk kondenserad mjölk och koka den i tre timmar, så finns det karamelliserad mjölk, bara att öppna och använda direkt. Jag älskar det. Det är så sjukt gott; till glass och jordgubbar, banoffe paj eller till de här småkakorna!
Och du, var inte rädd för saltet! Sött och salt, passar som hand i handske.
Ca 15 kakor
50 g smör, rumstemp.
1 dl strösocker
½ ägg
3 dl vetemjöl
en nypa salt
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
en skvätt mjölk
Karamelliserad mjölk
Flingsalt
Ugn: 200 grader
Vispa smör och socker krämigt. Vispa i ägget. Rör i de torra ingredienserna och eventuellt en skvätt mjölk om degen känns lite torr.
Rulla små kulor och lägg på en plåt med bakpapper, platta till dem något med handen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Gör en grop mitt i kakorna med ett runt föremål direkt när de kommer ur ugnen. Låt kakorna kallna helt. Skeda upp kolakräm i kakgroparna efter behag och strö över lite flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar