Häromveckan gjorde jag dessa cupcakes med mjölkchoklad i smeten, och geléhallonsmak på frostingen.
Frostingen skulle jag kunna äta med sked direkt ur bunken... Yum!!
Vaniljcupcakes, ca 16 st.
3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g hackad mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda i mjölk och smör.
Rör ihop de torra ingredienserna tillsammans med chokladen och vänd sedan ner det i äggsmeten.
Klicka ut i formar, grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Så till toppingen :)
Geléhallonfluff
3 dl grädde
80 g geléhallon
Värm grädden tillsammans med hallonen i en gryta tills hallonen smält (det får inte koka!).
Låt det stå kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Vispa sedan till ett härligt fluff, och spritsa på dina cupcakes.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar