onsdag 15 januari 2014
Saffransmuffins
Jag tycker nog att det fortfarande kan kännas gott med saffran i bakverk. Speciellt nu när vinterkylan äntligen verkar komma. De här söta små muffinsen har en liten hallongömma mitt i alltihop, överraskande gott!
200 g smör
½ g saffran
3 dl strösocker
2 ägg
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Hallon
Ugn: 175 grader
Smält smöret. Stöt saffranet med 1 msk av sockret i en mortel och blanda med smöret.
Vispa socker och ägg fluffigt. Rör i smör och mjölk, vänd sedan ner mjölet blandat med bakpulvret. Skeda upp i muffinsformar, lägg ett par tre hallon ovanpå varje form. Du behöver inte trycka ner dem, de sjunker ner när muffinsen gräddas.
Grädda ca 10-15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar