tisdag 7 januari 2014

Pepparkakscheesecake

Hej allihop och god fortsättning!
Nu är jag äntligen tillbaka; dessutom med julens godaste cheesecake! Vem bryr sig om att julen är slut, den är lika god för det (och visst har ni som jag säkert några pepparkakor som ligger alldeles ensamma i förrådshörnen för att ingen vill äta upp dem... Stackare.).

Det blir visst alltid en liten paus efter jul, för att livsgnistan och meningen med allt liksom bara försvinner ur mig och december går alldeles alldeles för fort, jag vill bara att det ska vara för evigt men det går ju inte.
Men nu, i januariregn och blåst ser jag äntligen solen och då behöver vi verkligen en ordentligt smaskig cheesecake!
För att inte tala om nyårsdessert och världens bästa tårta som ligger på vänt att få komma fram här! Och nya baksensationer såklart...


Det här var allt som var kvar när jag kom på att jag glömt ta kort, och glada släkten hade länsat faten!


Botten

150 g pepparkakor
100 g smör

Smula sönder pepparkakorna och gojsa ihop det med det smälta smöret.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter så det blir lite knaprigt.


Fyllning

3 dl vispgrädde
400 g färskost, rumsvarm
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad

Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna lite.
Vispa grädden hårt. Vispa ihop färskost, flor, vanilj och den smälta chokladen. Vänd sedan ihop det med grädden. Häll fyllningen över pepparkaksbottnen och låt stå till sig i kylen i minst 4 timmar, eller över natten.
Dekorera med lingon och blåbär.

1 kommentar:

  1. Mm vad god den var. Inte konstigt det inte blev mer över.

    SvaraRadera